ÖĞRENCİLERE BURSA ve ÇANAKKALE GEZİSİ

Sarayönü Belediyesi, lise öğrencilerine yönelik olarak hazırladığı “Geziyorum, Okuyorum, Öğreniyorum” projesi kapsamında temel dini bilgiler kitabından sorumlu tutulan öğrencilerden sınavda başarı sağlayan 120 öğrenciyi Bursa ve Çanakkale’ye götürdü. Öğrencilere dini, maddi, manevi ve milli yönlerden destek sağlayan proje kapsamındaki gezide öğrenciler unutulmaz anılarla geri döndü. Geziye Bursa’dan başlayan öğrenciler, Cumartesi günü sabah namazını Ulu Cami’de kılarak caminin özellikleri hakkında bilgi edindi. Daha sonra Osmanlı devletinin manevi mimarlarını ve sultanlarını ziyaret eden öğrenciler, Bursa’nın tarihi köylerinden Cumalıkızık köyüne götürüldü. Gezinin ikinci gününde Çanakkale’ye geçen öğrenciler, Çanakkale savaşlarının yaşandığı Gelibolu yarımadasını gezdi.

Sarayönü Belediye Başkanı Sayın;Nafiz Solak yaptığı açıklamada manevi değerlerimizin gelecek nesillere aktarılmasının önemli olduğunu vurgulayarak, Kültürel benliğimizi korumak, onları yaşatmak ve gelecek nesillere aktarmak için el ele vermeliyiz. Hiçbir millet yoktur ki kültürel mirasını korumadan millet sıfatını taşısın. Mazisi güçlü olanın atisi de güçlü olur. Unutmayalım ki bizler mazisi güçlü olan bir milletiz. Bu yüzden bu değerleri yerinde görmek ve bu değerleri yerinde anlatmak bizim görevimizdir. dedi.

Yayın Tarihi : 22.05.2017