Yeni Kız Meslek Lisesi ve Şehir Meydanı

Belediyemizin Şehir meydanı projesini hayata geçirmesine bir adım kaldı.

Şehir meydanına çevrilecek alanda bulunan kız meslek lisesinin, taşınmasının ardından şehir meydanı projesi hızlı bir şekilde başlatılacak. Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılacak olan yeni kız meslek lisesi binasının inşaatı başladı. Okul, 180 gün içerisinde tamamlanacak.

Daha önce Sarayönü Belediyesi, Konya Büyükşehir Belediyesi, İl Milli Eğitim Müdürlüğü  arasında okul yapımı için protokol imzalanmıştı.  İhaleyi kazanan firmanın belli olmasının ardından yer teslimi yapılarak inşaata başlandı. İnşaatı başlayan okul 180 gün içerisinde tamamlanacak.

Nisan ayında yeni okul tamamlandıktan sonra mevcut okul yıkılarak arsası şehir meydanına çevrilecek.

Başkanımız Sayın; Nafiz Solak, yaptığı açıklamada, “İlçemizin en büyük ihtiyaçlarından bir tanesi, şehir meydanı. Şehir meydanı projemizin hayata geçmesiyle birlikte ilçemiz toplu organizasyonların rahatlıkla yapılabileceği bir alana sahip olacak. Bunun yanı sıra güzel zaman geçirilebilecek sosyal bir alan olacak. Şehir meydanı projesiyle birlikte ilçemiz yeni bir okul binasına da eş zamanlı olarak kavuşmuş olacak. İhaleyi alan firma tarafından Mehmet Emine Akdoğan Anadolu Lisesi’nin yanındaki 14 bin m²’lik arsa içerisinde inşaat çalışmaları başlatıldı. Bu şekilde Çok Programlı Anadolu Lisesi ve Endüstri Meslek Lisesi ile birlikte orta öğretim kurumlarım o bölgede toplanmış olacak. Kız Meslek Lisesi’nin inşa edilip okulun taşınmasının ardından hiç zaman kaybetmeden şehir meydanı projesini başlatacağız. Binanın yıkımından sonra Kız Meslek Lisesi’nin bahçesiyle yanındaki parkı birleştireceğiz. Bu alana yeşillikler içerisinde çok güzel bir şehir meydanı yapacağız.” şeklinde konuştu.

Şehir meydanı için proje çalışmalarının sona yaklaştığını dile getiren Solak, şöyle konuştu: “peyzaj mimarları ile şehir meydanımızın projelendirilmesi için çalışmalarımız tamamlanma aşamasına geldi. İlçemizde eksikliği duyulan şehir meydanının şimdiden hayırlı olmasını diliyorum.”

Yayın Tarihi : 08.11.2017