Sarayönü 3. Etap TOKİ kuraları çekildi (Tam Liste)

TOKİ tarafından Sarayönü merkezde inşa edilen 3'ncü Etap TOKİ konutlarında hak sahiplerinin daireleri kura ile belirlendi. Sarayönü'nde 853 kişi yeni evine kavuşmanın heyecanını yaşadı. 602 adet 2+1 daire ve 251 adet 3+1 daire sahiplerini buldu.

Sarayönü Belediye Düğün Salonu'nda düzenlenen kura çekimi pazartesi günü gerçekleşti. Sarayönü Belediye Başkanımız Sayın; Nafiz Solak konuşmasında ''İlk talep doğrultusunda öncelikle 489 projelik bir proje planlamıştık. Daha sonra vatandaşlarımızın yoğun talebinden dolayı, hiç kimsenin mağdur olmaması için gelen talep kadar konut yapılmasına karar verdik. Boş kalan daireler için TOKİ'nin belirleyeceği bir tarihte yeniden müracaat alınacak. Bu tarih belli olduğunda kamuoyuna duyurulacak. İlçe halkımız gerçekten TOKİ'yi çok seviyor. İlçemize kazandırdığımız nitelikli konutlar sayesinde göçü de önlemiş oluyoruz. Geçmişte olduğu gibi insanlar artık düzgün ev bulamadım deyip Konya'ya taşınmıyor. Hatta dışarıdan ilçemize tayin olarak gelen memurlar buradan daire alıp Sarayönü'ne yerleşiyor. 853 kardeşimizi ev sahibi yaptığımız için çok mutluyuz. Tüm hak sahiplerimize ve ilçemize hayırlı olsun'' dedi.

Sözleşme tarihi henüz belirlenmedi

Konuşmanın ardından ilk kurayı Sarayönü Belediye Başkanımız Sayın; Nafiz Solak çekerken, ilk hak sahibinin dairesi belirlendi. Başkan Solak'ın çektiği iki kurada Şerife Öcal ve Mehmet Ural çıktı. Başkan Solak'ın ardından Altınekin Noterliği, 3+1 dairelerle kurayı çekmeye başladı. Öğleden önce 3+1 dairelerin kuraları çekilirken, öğleden sonra 2+1 dairelerin kuraları çekildi.

Fiyatlar Belli Oldu

Dairelerin KDV hariç fiyatları da belli olurken, taksitleri 120 ayda ödeyecek olan 3+1 dairelerin fiyatları, kat ve cephesine göre 141 bin 864 TL ile 168 bin 197 TL arasında değişiyor.3+1 dairelerin başlangıç taksitleri kat ve cephesine göre 1.063 TL ile 1.261 TL arasında değişiyor. Müracaatta 6 bin lira yatıran 3+1 daire sahipleri, bankada sözleşme imzalarken, kat ve cephesine göre 14 bin 186 TL ile 16 bin 820 TL aralığında peşinat ödeyecek. Peşinatı, belirlenen alternatifler üzerinden daha yüksek yatıran hak sahipleri, vadeyi uzatıp taksit tutarlarını düşürebilecek.

Taksitleri 180 ayda ödeyecek 2+1 dairelerin fiyatları ise yine kat ve cephe farkına göre 89 bin 950 TL ile 105 bin 497 TL arasında değişiyor. 2+1 dairelerin başlangıç taksitleri kat ve cephesine göre 439 TL ile 515 TL arasında değişiyor. Müracaatta 4 bin lira yatıran 2+1 daire sahipleri, bankada sözleşme imzalarken, kat ve cephesine göre 10 bin 794 TL ile 12 bin 660 TL aralığında peşinat ödeyecek. Peşinatı, belirlenen alternatifler üzerinden daha yüksek yatıran hak sahipleri, vadeyi uzatıp taksit tutarlarını düşürebilecek

Yayın Tarihi : 16.01.2018